(067) 740 1151(063) 786 0286
  1. Головна
  2. Новини та статті
  3. Новини
  4. Рулет з рибою запечений

Рулет з рибою запечений

Напишіть відгук
Оцінка статті: 5
оцінок: 8
Як я вперше запікала рецепт з рибою... ))
Автор:

Перечитуючи низку кулінарних рецептів, надибала я один цікавенний рецепт. Облизнувшись, бо риба, яку звати хек, ой, мабуть звали. Чого звали? Бо вже ж заморожена. Рулет з рибою запечений - це буде моя назва, тому що в процесі кулінарного творіння оригінал рецепту зазнав змін. Я ж буду не я, коли щось не вчворю чи витворю - це я про кулінарію. Інколи читаю рецепт і вже бачу, це буде не смачно, а давай но я додам трохи цього, додала, а чому б не додати це - ні..., не піде, о сир! Це точно вдала ідея, і понеслося долинами та горами, а цього разу і вулканами. Вулканом діти назвали моє тістечко, коли я його витягла з духовки. так і сказали:

- О! Вулкан! Тільки не вивергається!

- І то правда. - зараз сиджу і думаю, ну якщо додати туди якогось кетчунеза... знаєте цього звіря? Це кетчуп схрещений з майонезом, або хоча б коли чи пепсі з ментосом,. щоб фух! Але ж тоді точно то вже не рулет з рибою буде, а суще невподобство, тому повернемося до нашого рулету. Для приготування, поки не знаю що вийде, нам знадобляться:

 

ІНГРЕДІЄНТИ:

ТІСТО:

200 г сметани

200 г майонезу

4 яйця

0,5 чайної ложки солі

борошно

НАЧИНКА:

риба хек жарена (можна й іншу)

2 цибулини

200 г сметани

1 ст л гірчиці

сир

ПРИГОТУВАННЯ:

Вбити яйця, посолити, додати майонез та сметану, а потім просіяне борошно. Рецепт з мого збірника кулінарних рецептів, який поступово створювала сама, натаскувала різноманітних рецептів. Я точно зробила помилку, бо в мене стоїть 5 стаканів борошна, можливо 1,5. Готуючи цю блюдо, вирішила трошки зекономити та спочатку додала 3 яйці, а борошна думаю, хай буде 2 склянки. Тісто виходило густовате, тому до нього приєдналось ще 1 яйце. Економія не вийшла, всетаки не 3, а 4 яйця пішло.

Тісто при 200 градусах відправити в духовку на 15 хвилин. В мене вийшов трохи товстенький коржик, тому просидів 25 хвилин. Результат на фото з вулканом в наявності. Оце дивлюсь я не це творєніє, вах! а ще ж в рулет скрутити. Та я ж не шукаю легких шляхів. Думаю зараз покладу начинку, почекаю може м'ягше стане. Тісто повинно охолонути.

Начинка: 2 цибулини підсмажити на сковорідці в олії. От як буде смачно думала я, просто цибулини посмажити чи замаринувати їх? Відповідь з'явилась миттєво: замаринувати, тому трошки солі, цукру, олійки запашної, оцту, чорного молотого перчика. Це діло посиділо хвилин 30, потім відправилось на сковорідку. В кінці додала гірчицю, сметану, та потерла сир.

Приступаємо до нашого рулету: на тісто викласти начинку, з краю рулету шматочки смажної риби, але я пішла далі, ну шо мені риби шкода чи шо? Поламала кусочками та й по всій площині покидала. Звернути рулетом у моєму випадку було складно. Бісквіти я не пекла ні разу, тому досвіду не маю, а тим паче автопілоту. Скручуватись він не хотів. Тому прийшлось взяти нитки та йому трішки допомогти. Рулет краще випікати на пергаментному папері, в мене закінчився, я взяла фольгу, а Ви беріть папір.

Відправила красу на 15 хвилин в духовку. Нитки зробили своє діло і рулет вже трохи тримав форму. Я його дістала, повернула швом на бік, а можна і на низ. но не в моєму випадку, бо рулет сказав: "Подякуй, що я хоть так сиджу!" а я йому: "Слава Україні!" От чесно, аж настрій піднявся. Змастила майонезиком та відправила в духовку на 5 хвилин, потім натерла сир і зверху притрусила, ще на 1-2 хвилинки.

Нарізати рулет краще холодним, особливо в моєму випадку. Але ж терпець мій не безмірний, тому охолонути трохи дала, потім порізала і зробила фотосесію. За фотки вибачайте, але вони домашні, душевні. зроблено з любов'ю!

Поки в мене допікався рулет, а я мілкими пєрєбєжками описувала цю кулінарну пригоду, прийшов час пити чай. Романтична вечеря мала місце та чарівна посмішка чоловіка! Yes! Мені вдалося!!! Чоловік запитав, як рулет звати, бо я хочу познайомитись. І вони познайомились, а потім виделкою відколюючи шматочок та чіпляючи журавлину на причіп ми понесли його знайомитись з нашими ротиками та животиками. Оооо! Це суперсмачно, насичено! Цей рецепт вартує повторення однозначно!

Смачненького!

Будьте за нами та нашими Кулінарними пригодами!