(067) 740 1151(063) 786 0286
  1. Головна
  2. Новини та статті
  3. Новини
  4. Бігос з вишневим соусом

Бігос з вишневим соусом

Напишіть відгук
Оцінка статті: 5
оцінок: 3
Бігос з вишневим соусом у поєднанні з сухим червоним вином - це щось неймовірне, феєричне та дууужжжжее смачне! Приготуйте і Ви!
Автор:

Бігос з вишневим соусом

Бігос з вишневим соусом - ще одна новинка в колекції моїх Кулінарних шедеврів. Взагалі страва бігос має польське коріння і, напевно, поляки змогли б більш детально розповісти про особливості приготування цїєї страви. Це, як і з борщем, у кожної господині він має свій, неперевершений смак - хтось надає первагу лише свіжим томатам і ні грама томатної пасти чи соусу, хтось додає оцет і цукор, наприклад.

Оце так, пишучи про бігос, я знала його польське коріння та полізла в інтернет. Мушу принести вибачення. Бігос ця страва характерна: і для України Галичини та Поділля, а також є угорський, литовський бігос. Існує багато рецептів його приготування. Поєднує бігоси те, що до складу входить і свіжа білокачанна капуста. і квашена капуста. Особисто для мене це стало новим поєднанням.

Коли я тушкувала капусту я брала або свіжу, або квашену, таке поєднання мене зацікавило. Готую бігос уже другий раз. Вперше готувала його з чеськими паровими булочками. Тааак, з мене рецепт парових булочок.)))

Вирішила поексперементувати з бігосом, та і це не новина, що в бігос можна додати сухе вино. Чесно, коли впорхнула до мене ідея, то в інтернет навіть не заглядала чи можна так поєднати, чи ні. Так, я така, прилетіла ідея о! треба реалізувати і бажано терміново, поки не прийшла інша! )))

Особисто в мене так зійшлись зорі: свіжі вишні, Вишневий соус до м'яса. А потім кажу собі: "Ти ж капусту планувала!" А що заважає все скомпонувати?

Для приготування бігосу знадобились

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г свіжої білокачанной капусти

500 г квашеної капусти

100-150 г сметани

1 велика цибулина

1 морквина

4 ст л томатної пасти

сіль, цукор, чорний молотий перець, лавровий лист - за смаком

Вишневий соус до м'яса - як готувати, Ви зможете подивитись за посиланням.

ПРИГОТУВАННЯ:

В казанок кладемо і свіжу, і квашену капусту. додаємо 1 стакан води і ставимо тушитись. Тим часом ріжемо цибульку, тремо морквинку - обсмажуємо, додаємо томатну пасту, лавровий листочок. Це додамо до капусти  продовжуємо тушити. М'яско обсмажуємо окремо, додавши Ваші улюблені спеції. В мене цього разу лише сіль та чорний молотий перчик.

Далі починається саме цікаве. Свіжеприготованим соусом заливаємо смажене м'ясо на залишаємо хвилин на 30 втягнути в себе усю смакоту та аромати соусу. Додаємо все до капусти і тушимо.

Ну от і все! Це чудове поєднання! Краще, звісно дати цій страві настоятися, але то саме важче. Смакота йде на стіл відразу, а настоянне можна і на ранок лишити. Доречі, смакує і гарячим, і холодним. Ням!

Ось і кулінарній казочці кінець, а хто слухав - молодець! Дякую за увагу і терпіння, хто дочитав до кінця!

Будьте з нами та продукцією Алое!

Соус вишневий до м'яса

Бигос с вишневым соусом

Бигос с вишневым соусом - это еще одна новинка в коллекции моих Кулинарных шедевров. Вообще блюдо бигос имеет польские корни и, наверняка, поляки смогли бы более детально рассказать про особенности приготовления этого блюда. Это как и с борщом, у каждой хозяйки он имеет свой непревзойденный вкус - кто-то предпочитает только свежие томаты и ни грамма томатной пасты или соуса, кто-то добавляет уксус и сахар, например.

Вот это да, пока начала писать о бигосе, то знала его польские корни. но полезла в интернет. Должна принести извенения. Бигос - это блюдо характерно и для Украины: Галичина и Подолье, а также есть венгерский, литовский бигос. Существует много рецептов его приготовления. Объединяет бигос то, что в его состав входит и свежая белокочанная капуста, и квашенная капуста. Лично для меня такое соединение стало открытием.

Когда я тушила капусту, брала или свежую капусту, или квашенную, а что-то новое меня заинтересовало. Готовлю бигос уже второй раз. Первый раз готовила его с чешскими паровыми булочками. Таакс-, с меня еще рецепт паровых булочек.)))

Решила поэкспериментировать с бигосом, но и это не новость, что в бигос можно добавлять сухое вино. Честно, когда пришла идея, то в интернете даже и не смотрела можно такое или нет. Да, я такая, прилетела идея - о! надо воплотить и желательно срочно, пока не прилетела новая!)))

Лично у меня так сошлись звезды: свежие вишни, Вишневый соус к мясу. А затем говорю себе: "Ты же капусту планировала!" А что мешает все скомпоновать?

Для приготовления бигоса понадобились

ИНГРЕДИЕНТЫ:

500 г свежей белокочанной капусты

500 г квашенной капусты

100-150 г сметаны

1 большая луковица

1 морковка

4 ст л томатной пасты

соль, сахар, черный молотий перец - по вкусу

Вишневый соус к мясу - как готовить, Вы може посмотреть по ссылке.

ПРИГОТОВЛЕНИЕ:

В казанок ложим и свежую, и квашенную капусту. добавляем 1 стакан воды и ставим тушиться. Тем временем режем лук, трем морковку - обжаривваем, добавляем томатную пасту, лавровій листочек. Это добавляем к капусте, а также сметану и продолжаем тушить. Мяско обжариваем отдельно, добавив Ваши любимые специи. У меня на этот раз только сольь и черный молотый перец.

Дальше начинается самое интересное. Свежеприготовленным вишневым соусом заливаем поджареное мясо и оставляем минут на 30 пропитаться и втянуть в себя все вкусы и ароматы соуса..Затем добавляем все к капусте и тушим.

Ну вот и все! Это чудесное блюдо! Лучше, конечно дать этому блюду настояться, но это самое трудное. Вкуснота идет на стол сразу, а настоянное можна и к завтраку оставить. Кстати, вкусно и горячим, и холодным.

Вот и кулинарной сказочке конец, а кто слушал - молодец! Спасибо за внимание и терпение, кто дочитал до конца!

Будьте с нами и продукцией Алоэ!