(067) 740 1151(063) 786 0286
Карта сайта
  1. Главная
  2. Новости и статьи
  3. Кулинарные шедевры
  4. Бузкове варення з лимоном та м'ятою

Бузкове варення з лимоном та м'ятою

  • Бузкове варення з лимоном та м'ятою
Бузкове варення з лимоном та м'ятоюБузкове варення з лимоном та м'ятоюБузкове варення з лимоном та м'ятою
Кулинарные шедевры
Бузкове варення з лимоном та м'ятою стало новинкою в моєму кулінарному сезоні. Незвичне, доволі густеньке та дуже корисне.
Автор:

Бузкове варення з лимоном та м'ятою

Бузкове варення з лимоном та м'ятою готую вперше. Нові рецепти мені подобаються, а ще й завжди не проти експериментів. Часто проте та корисне поруч з нами, а ми його не помічаємо. Для бузкового варення слід використовувати квіти саме фіолетового чи блакитного кольору. Білий бузок підходить для зовнішнього застосування.

Квіти бузку ще моя мамуся заливала горілкою. Потім це ставилось в темне місце, а от при болях у суглобах стає в нагоді в якості натирання. Цим рецептом користуємось і досі. Нещодавно натрапила на рецепт варення з бузку. За смаком трошки з гірчинкою, вдчувається аромат м'яти. Схоже на мед.

Для приготування варення знадобиться:

0,5 л баночка щільно утрамбованих квітів бузку

1 л води

6 гілочок м'яти

2 лимони

1 кг цукру

0,5 л баночка квітів бузку промити, щільно скласти в банку, додати1 л води и 6 гілочок м'яти (приглушити гірькуватий присмак), порізати 2 лимони з кожурою - проварити 10 хвилин. Добре віджати через тканину.  До рідини додати 1 кг цукру та проварити 30 хвилин. Смак незвичний, гіркуватий, лимон та м'ята відчувються.

Самі квіти можна і залишити, додати 1 столову ложку цукру та капель 10 лимонного соку - перебити все блендером. Але я вирішила зробити без м'якоті.
Корисно вживати при алергії, астмі, порушеннях сердцевого ритму, захворювань нирок. аще чоловікам для боротьби з імпотенцією.

Будьте з нами та продукцією Алое!

🌸 Варенье из сирени с лимоном и мятой 🌸

Варенье из сирени с лимоном и мятой готовлю впервые. Новые рецепты мне нравятся, а еще я не против экспериментов. Часто простое и полезное рядом с нами, а мы его не замечаем. Для варенья из сирени нужно использовать фиолетовые или голубые цветы. Белые цветы используют только для внешнего применения.

Цветы сирени еще моя мама заливала водкой. Затем ставила в темное место, а при болях в суставах очень было эффективно в качестве натирания. Этим рецептом пользуемся и сейчас. Недавно попался рецепт варенья из сирени с мятой и лимоном. По вкусу немного горчит, чувствуется аромат мяты, похоже на мед.

Для приготовления варенья понадобится:

0,5 л баночка плотно утрамбованных цветов сирени

1 л воды

6 веточек мяты

2 лимона

1 кг сахара

0,5 л баночка цветков сирени сиреневых или голубых (белые не брать), промыть, плотно утрамбовать, добавить 1 л воды и 6 веточек мяты (приглушить горьковатый вкус),  порезать 2 лимона с кожурой - проварить 10 минут. Хорошо отжать через ткань.  К жидкости добавить 1 кг сахара и проварить 30 минут. Вкус необычный, горьковатый, лимон и мята чувствуются.
Цветы сирени можно и оставить в вареьне, для єтого их необходимо растереть с одной ложкой сахара и соком лимона примерно 10 капель и измельчить с помощью блендера. Но я решила сделать варенье без мякоти.

Полезно применять при: аллергии, астме, нарушениях сердечного ритма, заболеваниях почек. а также мужчинам для борьбы с импотенцией.

Будьте с нами и продукцией Алоэ!

Полезная информация